NL FR

Bij hoorcentrum Christiaens mag u langskomen voor een gratis gehoortest!

Hoe verloopt een hoortest?

Ooronderzoek

De audioloog onderzoekt uw oor met behulp van een otoscoop om te bekijken of er een beschadiging of een obstakel is, dat van invloed is op uw gehoor. Als er iets ondekt wordt waarvoor een medische behandeling noodzakelijk is, raadt de audioloog u aan een medisch specialist te bezoeken

Hoortest

De hoortest wordt uitgevoerd met behulp van een audiometer. U zit in een geluidsgeregelde testruimte en draagt een koptelefoon. Vervolgens worden er meerdere tonen afgespeeld en geeft u aan wanneer u deze geluiden hoort. Naarmate de test voortduurt, stelt de audioloog een grafiek (audiogram) op waarin de details over uw gehoorverlies zichtbaar worden.

Oplossing

Als u een gehoorverlies heeft, zal de audioloog de beste opties en uitvoeringen voor uw behoeften uitgebreid met u bespreken en het meest geschikte hoortoestel voor uw gehoorprobleem en levensstijl aanraden.

De audioloog maakt een gietvorm van uw oor, zodat u zeker weet dat uw hoortoestel perfect past.

Hoortoestel op proef

De hoortoestellen zijn altijd eerst op proef. U kan ze dus vrijblijvend en zonder aankoopverplichting uitproberen en eventueel verschillende toestellen vergelijken.